Over ons

dit is de over ons pagina

Over ons

Engel Foreign Food: een partner voor succes

Buitenlandse voedingsproducten in uw schap

Engel Foreign Food B.V. is de grootste importeur en leverancier van etnische voedingsmiddelen in Nederland. Met speciaal geselecteerde producten uit diverse landen en werelddelen helpen wij supermarkten, minimarkten, benzinestations en toko’s aan meer omzet.

Onze oorsprong leidt terug tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. Een regiomanager van een grote supermarktketen bespeurde steeds meer vraag naar Turkse levensmiddelen. ‘Buitenlandse klanten eten natuurlijk heel andere producten dan wij hier verkopen…’, dacht hij.

Voltreffer

Hij huurde een magazijntje en bevoorraadde zijn Turkse klanten met precies de voedingsmiddelen waaraan zij zo gehecht waren. Het bleek een voltreffer. Al snel groeide de vraag naar een breder assortiment: het eerste landenconcept was geboren. In 1992 richtte hij Engel Foreign Food op.

Landenconcepten

Inmiddels importeren wij uit de keukens van 45 verschillende landen, produceren wij drankjes in onze eigen fabriek en bestaat ons assortiment uit meer dan 1000 producten die wij zowel los als in totaalconcepten aanbieden. Deze zogenaamde landenconcepten worden in meer dan 3.000 winkels in de Benelux succesvol toegepast.

Exclusief

Engel Foreign Food is uitgegroeid tot dé specialist in buitenlandse voedingsmiddelen in de Nederlandse retail. Dat weten de producenten in het land van oorsprong ook, waardoor wij exclusief mogen samenwerken met de populairste kwaliteitsmerken.

Geheim

Ons marktaandeel groeit nog elke dag. Ook in andere Europese landen, waar wij nog geen marktleider zijn, winnen wij gestaag terrein. Het geheim? Ervaring in retail, kennis van buitenlandse keukens en trends, én de brandende ambitie om het vak met ‘specials’ bij onze klanten tot een duurzaam succes te maken.

Meer weten over onze toegevoegde waarde?
Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek 0297 - 533 833.

Extra omzet

Trekpleister voor extra omzet

Van buitenlands naar buitenkans

Als ondernemer of filiaalmanager wilt u het ideale assortiment bieden voor zo veel mogelijk consumenten. Ook etnische minderheden in uw omgeving bieden talrijke omzetmogelijkheden. Hun behoefte aan houvast en herkenning is een rechtstreekse kans voor u.

De vraag naar buitenlandse levensmiddelen verandert voortdurend. De culturele mix wordt steeds kleurrijker, terwijl ook Nederlanders steeds ‘internationaler’ gaan eten. Maar weet u welke producten en ingrediënten in al die landen worden gebruikt? En welke merken het best verkopen?

Effecten

Waarschijnlijk niet. Dat is logisch: deze nichemarkten zijn voor u te klein om er een studie van te maken. Een gemiste kans! Een schap dat optimaal is afgestemd op uw multiculturele consumenten heeft de volgende effecten:

  • U trekt doelgericht nieuwe klantgroepen aan
  • U behoudt deze door constante finetuning van het assortiment
  • U realiseert meer afzet doordat deze mensen óók hun overige boodschappen bij u kopen
  • U trekt meer Nederlandse klanten die houden van echte buitenlandse producten

Kortom, een schap met de juiste etnische levensmiddelen levert u extra omzet op.

Engels Foreign Food is uw partner om dit op de goede manier aan te pakken. Met ons unieke assortiment haalt u de meest gewilde producten in huis. En onze actieve medewerkers in de buitendienst helpen u van eerste advies tot laatste trend.

Wilt u deze buitenkans ook benutten?
Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek 0297 - 533 833.

Assortiment

Essentiële producten, vertrouwde merken

Herkenbare kwaliteit

Alle producten uit onze landenconcepten zijn daadwerkelijk uit die landen afkomstig. De mensen hier herkennen de vertrouwde verpakkingen direct en kopen het blindelings. Zo creëert u een onderscheidend element binnen uw assortiment dat breed wordt gewaardeerd.

Per land leveren wij de meest gevraagde productsoorten in de populairste merken. Hiervoor hebben wij op locatie de eetculturen in kaart gebracht, van traditionele gebruiken tot supermarktassortiment. Hieruit kozen we de best gewaardeerde en meest verkochte artikelen.

Topkwaliteit

Mede vanwege onze expertise en grootte willen uitheemse producenten graag zaken met ons doen. Wij selecteren zorgvuldig. We gaan na of de doelgroep het merk kent, of de kwaliteit voldoet, of het product een goede aanvulling is én of de productielocatie gecertifieerd is. Zo kunt u er altijd op vertrouwen dat elk product in alle opzichten top is.

Trends

Met onze leveranciers onderhouden wij nauwe banden. Vaak zijn dit traditionele familiebedrijven, ook de grote merken. Wij reizen regelmatig af om deze te bezoeken en om op locatie nieuwe trends te ontdekken. In eigen land bespreken we de ontwikkelingen met toko’s en etnische groothandels. Zodat ú altijd de nieuwste en meest gewilde producten kunt aanbieden.

Fijnproevers

Het schap dat u met ons unieke assortiment kunt inrichten, vormt een ware trekpleister. In eerste instantie voor uw buitenlandse doelgroepen, maar zeker óók voor de Nederlandse fijnproever. Wie bijvoorbeeld eenmaal onze olijven van Marokkaanse bodem heeft geproefd, wil nooit meer anders. En de sojasaus van chef-koks in Azië doen alle andere merken vergeten.

Advies

Welke producten of landenconcepten voor uw winkel geschikt zijn, hangt af van de omgeving. Werken er veel Polen in de buurt? Passeren er veel studenten en kantoormedewerkers? Of wonen er specifieke etnische groepen om de hoek, zoals Surinamers, Aziaten, Turken of Marokkanen? Onze adviseurs geven u graag advies!

Nieuwsgierig naar úw mogelijkheden?
Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 0297 - 533 83

Eigen fabriek

Moderne fabriek in Taiwan


Productie en export van de lekkerste tropische dranken

Engel Foreign Food produceert zelf aloë vera dranken, vruchtensappen, kokoswater, ijskoffies en ijstheeën, zowel A-merken als vele private labels. Dit doen wij in de Ou-Dean Foods Factory in Taiwan, waarmee wij een joint-venture hebben.

Deze activiteit valt onder Tropical World Food. Dit dochterbedrijf ontwikkelt, produceert en exporteert wereldwijd een breed assortiment tropische dranken. Wij beheersen de totale productieketen en draaien grote volumes. Zo maken wij tientallen miljoenen liter Aloë Vera-dranken per jaar. Het resultaat: bekroonde kwaliteit tegen scherpe prijzen.

5 productsoorten

Onze fabriek in Taiwan (ISO 9002, 9001:2000 en BRC-gecertificeerd) is een van de modernste van het land. Volgens de hoogste normen op gebied van hygiëne en voedselveiligheid worden hier de meeste Aloë Vera-drankjes ter wereld gemaakt. Wij hebben vijf productielijnen: Aloë Vera-dranken, cocosdrinks (kleurstofvrij), ice teas/coffees, melk/yoghurt en fruitsappen.

Succes met private labels

Zoet of fris? Met of zonder pulp? Met of zonder koolzuur? Smaken verschillen. In ons laboratorium in Taiwan ontwikkelen wij dranken en verpakkingen voor succesvolle private labels in elke markt. Dat biedt ook Nederlandse supermarkten unieke kansen.

1.000+ producten

Met Tropical World Food produceren wij zelf dranken, met Engel Forgeign Food importeren wij producten uit de keukens van 45 verschillende landen. Het totale assortiment bestaat uit meer dan 1.000 producten.

In Nederland zijn onze producten verkrijgbaar in 3.000 supermarkten, minimarkten, benzinestations en toko’s. En ons marktaandeel groeit nog altijd, ook in de rest van de wereld.

Heeft u ook interesse in een ‘specialty’ drank als sterk private label?
Bel 0297 - 533 833 of mail naar info@effbv.nl voor meer informatie.

Service

Buitendienst biedt service op maat

Zorgeloos kansen benutten

Engel Foreign Food werkt met traditionele buitendienstmedewerkers. In driedelig grijs? Welnee, er is werk aan de winkel! Uw ‘buitenlandvak’ voelt als zijn verantwoordelijkheid. Samen bepalen jullie de ideale aanpak; hij monitort, stuurt bij en denkt met u mee.

Onze buitendienstmedewerkers hebben ruime ervaring in de supermarkt- en retailbranche. Ze zijn bedrijfsleider geweest, manager of verkoopchef. Hierdoor weten zij precies waar u wel en niet op zit te wachten in de drukke dagelijkse praktijk. Een goede basis voor prettige samenwerking.

Actieve ondersteuning

Het is uw schap, maar de vertegenwoordiger ziet dit als ‘zijn’ kleine speciaalzaak. Want eerlijk is eerlijk, we hebben een gezamenlijk doel: maximale omzet er uithalen. Deze betrokkenheid vertaalt zich in een uiterst actieve ondersteuning. Onze product- en verkoopspecialist geeft u:

  • Analyse verkoopkansen winkel, publiek en marktomgeving
  • Advies voor juiste selectie producten
  • Hulp bij productpresentatie / inrichting schap
  • Instructies voor medewerkers
  • Periodiek onderhoud en optimalisatie
Kortom, van A tot Z wordt alle zorg u uit handen genomen. Uw vertegenwoordiger is bovendien altijd bereikbaar voor vragen, overleg en advies.

Maximaal rendement

Onze producten hebben bijzondere omschrijvingen en ingrediënten. Wij richten het schap daarom strategisch voor u in en geven uw vulploeg de nodige tekst en uitleg. Regelmatig komt de vertegenwoordiger bij u langs. Hij bespreekt de gang van zaken, voert verkoopgerichte verbeteringen door en richt uw schap weer tiptop in. 100% maatwerk voor maximaal rendement.

Mag een van onze experts uw kansen komen inschatten?
Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 0297 - 533 833.

Distributie

Flexibel en betrouwbaar

Levering zoals u het wenst

Van afgemeten pakket op een winkeladres tot bulklevering bij een distributiecentrum: Engel Foreign Food levert waar, wanneer en zoals u wilt.

Het gehele traject van inkoop, opslag en uitlevering van goederen doen wij in eigen beheer. Ons hoofdkantoor in Uithoorn neemt uw order op en vanuit het naastgelegen magazijn (10.000 m2) distribueren wij. Internationaal transport besteden wij uit aan vertrouwde partners.

• Snel

Onze vrachtwagens rijden wekelijks door heel Nederland. Bestellingen zijn hierdoor efficiënt in te passen. Uw schap ligt altijd snel weer vol.

• Afgemeten

Als u meerdere winkels heeft, kunnen wij de bestellingen per filiaal alvast sorteren. U kunt zelf aangeven of u deze rechtstreeks geleverd wilt hebben of bij uw distributiecentrum.

• Flexibel

Ook producten uit het buitenland zitten vaak met meerdere stuks in een verpakking. Bij een lage omloopsnelheid – dit kan per filiaal en seizoen variëren – kunnen wij dit aantal aanpassen aan uw vraag.

• EDI en GS1 DAS gecertificeerd

Ons moderne magazijn is gericht op transparantie en betrouwbaarheid. We zijn volledig EDI-gecertificeerd. Al uw documenten, van order tot rekeningen, worden volautomatisch digitaal geregistreerd, de leveringsbon geeft exact aan wat er op uw pallet staat. Daarnaast staan al onze artikelen geregistreerd in GS1 DAS. U hebt volledig en betrouwbaar inzicht in de logistieke en intrinsieke producteigenschappen.

Heeft u speciale wensen op het gebied van distributie?
Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek 0297 - 533 833.

Duurzaamheid

‘Long Run’

Oog voor mens en milieu

Engel Foreign Food importeert grote volumes. Dit is niet onze enige troef. Aan de basis van onze scherpe inkoop staan duurzame relaties met onze partners en leveranciers. Leveranciers die bovendien verantwoord produceren.

Echte kwaliteitsproducten uit het buitenland zijn hier schaars. Maar omdat wij het met containers tegelijk inkopen, kunt u tóch originele producten aanbieden tegen scherpe prijzen.

Het ene product heeft een bovengemiddelde marge, het andere een minimale. In een uitgebalanceerd assortiment versterken beiden elkaar. Het gaat om het totaaleffect. Een aantrekkelijk ‘landenschap’ leidt bijvoorbeeld óók tot meer omzet uit de overige schappen.

Duurzame relaties

Zo breed is ook onze visie op de samenwerking met onze leveranciers, partners en klanten. We moeten er allemaal beter van worden. Engel Foreign Food gaat dan ook voor de ‘long run’, oftewel langdurige, duurzame relaties en blijvend succes. Daar willen wij u dan ook graag aan helpen, met een uniek topassortiment en uitgebreide ondersteuning op de winkelvloer.

Trots op medewerkers

Onze activiteiten vereisen nauw teamverband. Wij zijn dan ook trots op onze betrouwbare, vaste medewerkers. Ze zijn van alle leeftijden en allerlei nationaliteiten. Ook werken de meeste chauffeurs al tien jaar of langer bij ons. U ziet altijd een vertrouwd gezicht.

Milieuvriendelijk

Elk bedrijfsaspect proberen wij milieuvriendelijk in te vullen. Zo bevat ons assortiment biologische producten en in ons magazijn voorzien van onder meer ledverlichting, energiezuinige machines en daglichtkoepels. Vanzelfsprekend plannen wij onze ritten zo efficiënt mogelijk in en hebben onze chauffeurs de training Het Nieuwe Rijden gevolgd.

Oxfam Novib

Wij halen veel van ver. Met eigen ogen zien wij dat veel in de wereld oneerlijk is verdeeld. Als ambassadeur van Oxfam Novib steunen wij ondernemers in minder bedeelde gebieden met microkredieten.

Voor wie

Partner in toegevoegde waarde

Voor elk type winkel

Als toegewijd specialist staan wij open voor samenwerkingen met alle soorten verkooppunten. Of u nu veel of weinig afzet, regelmatig of incidenteel bestelt, één of twintig filialen hebt: wij helpen u graag aan een toegevoegde waarde met rendement.

Engel Foreign Food werkt al jarenlang samen met onder meer:

Retailers & supermarktformules, Buurtwinkels & zelfstandige supers, Etnische groothandels, Food Services & horecagroothandels, Toko's & speciaalzaken, Tankstations, Fitnesscentra & sportkantines

Breed assortiment

Ons brede assortiment biedt kansen voor winkeltype. Het maakt niet uit of u in stedelijk, dorps of industriegebied bent gevestigd. Alles is mogelijk, ook qua distributie.

Nodig een van onze buitendienstmedewerkers uit voor een oriënterend gesprek. Dan gaan we samen voor maximaal resultaat!

Laat ook uw mogelijkheden vrijblijvend in kaart brengen.
Bel 0297 - 533 833 of mail naar info@effbv.nl voor meer informatie.

Contact
Onze merken
© 2021 Engel Foreign Food BV | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacy Verklaring | Site by: Acretia